Budakeszi Járás

Hulladéknaptár 2019

Ön szerint melyik Budakeszi Önkormányzatának legfontosabb feladata?
 


Cím: Knáb János utca 60.

Telefon: 06-23 451-532 06-23 451-725

Fax: 06-23 451-934

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Honlap: http://szia.budakeszi.hu/

Vezető neve: Bódi Zsuzsanna

Vezető elérhetősége: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 A Budakeszi
Széchenyi István Általános Iskola bemutatásaAz 1948-as államosítás után Budakeszin is létrejött a nyolc évfolyamos általános iskola.


Többszöri összevonás, átszervezés után,
a ’80-as években a környék legnagyobb, egyben igen nehéz körülmények közt működő zsúfolt iskolája volt, ekkor épültek szükségmegoldásként a könnyűszerkezetes "Forfa" épületek.

A fenntartónk által kiadott alapító okirat szerint alapfeladatunk a város tanköteles korú gyermekeinek alapfokú nevelése-oktatása.

A nyolc évfolyamos általános iskolában a tanulók érdeklődésüknek, képességeiknek és tehetségüknek megfelelően felkészülnek középiskolai, illetve szakiskolai továbbtanulásra.

Biztosítjuk az ismeretek, a vallási, világnézeti nézetek tárgyilagos és többoldalú közvetítését.

A 60-as évek végétől folyik iskolánkban nemzetiségi német nyelvoktatás.

A speciális oktatásnak is hagyománya van, az első gyógypedagógiai osztályt 1964-ben szervezték.

Iskolánk elhelyezkedése a városban nagyon szerencsés egyrészt, közel van a központhoz, másrészt nagy udvarral rendelkezik. A park az öreg gesztenye fáival nemcsak hangulatos, hanem teret ad a gyerekek mozgásigényének kielégítésére is.

A felmérések szerint diákjaink többsége jól érzi magát iskolánkban, hat rájuk az őket körülvevő szép, megnyugtató környezet, próbáljuk ezt kihasználni, és tovább fejleszteni!

Iskolánk története, valamint névadójának szellemi öröksége arra kötelez bennünket, hogy nevelő-oktató munkánkban kiemelt figyelmet fordítsunk a lakóhelyi
és a nemzeti, valamint a nemzetiségi hagyományok történetének megismertetésére,
a hazaszeretet felébresztésére.

Azt szeretnénk, hogy iskolánk nyitott, mindenki számára elérhető és elvégezhető intézmény legyen, ahol a gyermekek személyiségének fejlesztése a legfontosabb
feladat.

Úgy gondoljuk, hogy a település egyetlen általános iskolájaként hagyományainkat
meg kell tartanunk, ezért indítjuk a nemzetiségi osztályaink mellett az emeltszintű testnevelés és művészeti irányultságú osztályainkat, de eleget kell tennünk a szülők sürgető igényeinek is a nyelvoktatás és a számítástechnika oktatás fejlesztésével.

A beiskolázási körzetünkben élő családok szociális, kulturális helyzete eltér egymástól, ezért nevelő-oktatómunkánk is ehhez a helyzethez igazodik: tanórán és tanórán kívül, segítjük a hátránnyal induló tanulók felzárkóztatását, ugyanakkor kiemelt fontosságú feladatnak tartjuk a tehetséges, jó képességű gyermekek fejlesztését is.

Iskolánkban a továbbtanulási mutató az 1991/92-es tanévtől 100%-os. Az utóbbi évek beiskolázási eredményei azt mutatják, hogy 8. osztályos tanulóink közel 80%-a gimnáziumba és szakközépiskolába nyert felvételt. (Az utolsó öt év átlaga 78,2 %,
2000-ben 87% volt ez az adat.)

Iskolánk hosszú múltja alatt többször változtak falai, épületei,
de nem változott a bennük munkálkodó pedagógusok fő célja:


Emberséget és tudást adni a felcseperedő budakeszi gyermekeknek!

Az iskola főépületét 1992-ben vehették birtokba a tanulók. 12 tantermes, korszerű szaktantermekkel ellátott iskolaépület, melyben főleg a felső tagozat kap helyet.

A beépített padlástérben található a számítógépterem, ugyanitt kapott elhelyezést a varrószoba, nyelvi szaktantermek és könyvtárunk.

A főépülettel szemben áll az ún. Forfa épület, ahol 11 tanteremben alsó tagozatos diákjaink egy része tanul. Ebben az épületben található a 200 személyes ebédlő és a 10 személyes tankonyha.

A Forfa épületből nyílik a 2 osztály befogadására alkalmas, jól felszerelt tornaterem, melyhez az összekötő folyosón megtalálhatók az öltözők, zuhanyzók és az orvosi szoba.

2 alsó és 14 felső tagozatos osztályban 73 pedagógus irányításával folyik a nevelő-oktató munka. Szakos ellátottságunk 100%-os.

Iskolánkban speciális oktatás folyik:

  • nemzetiségi német nyelv, melynek már hagyományai vannak,
  • művészeti alapképzés,
  • drámapedagógiai módszerek alkalmazása,
  • emeltszintű testnevelés,
  • felső tagozatban nívócsoportok működése,
  • informatikai oktatás.

A felmérések tanúsága szerint a szülők többsége elégedett az intézményben folyó nevelő-oktató munkával.

Diákjaink többsége jól érzi magát iskolánkban, hat rájuk az őket körülvevő környezet, melyet a nevelőtestület is igyekszik tovább szépíteni.

Diákjaink délutáni foglalkoztatása is sokrétű. Napközi otthonban közel 300 gyermek tölti idejét. Előkészítő tanfolyamok, szakköreink is látogatottak.


A Napraforgó Tagozatról

Tagozatunkon az oktatás összevont tanulócsoportokban folyik, az egyéni differenciálás elengedhetetlen.
A tanulóinknak a különböző részképesség zavarai miatt egyéni haladási tempót biztosítunk, egyénre szabott oktatással.
Szükség szerint logopédia, gyógy-testnevelés, és egyéni korrekció segíti képességeik kibontakoztatását, felzárkóztatását.

 


A Széchenyi István Általános Iskola Könyvtára


A könyvtár több mint tízezer könyvvel várja az olvasni vágyó diákokat.

A könyvtár állományában megtalálhatók mindazok a szépirodalmi és ismeretterjesztő művek, melyekkel a 6-14 éves diákok a szabadidőt tartalmasan el tudják tölteni, illetve az iskolai tananyagot ki tudják egészíteni.

 


Iskolánk mellett működik
a szülők által vezetett Alma Mater Alapítvány

Az alapítvány adószáma: 19181297-1-13

Bővebb információért tekintse meg a Széchenyi István Általános Iskola saját honlapját!

Ma 2019. január 19., szombat, Sára és Márió napja van.

Akadálymentes honlap

Látogatóink 2011.12.30. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa281
mod_vvisit_counterTegnap975
mod_vvisit_counterEzen a héten6034
mod_vvisit_counterMúlt héten7236
mod_vvisit_counterA hónapban18754
mod_vvisit_counterMúlt hónapban27925
mod_vvisit_counterÖsszesen2167991

Jelenleg: 10